Jak uzupełnić losowania

Pytania i odpowiedzi dotyczące użytkowania programu LottoCAD

Jak uzupełnić losowania

Postby Kmicic » 2014-08-02, 19:21

Witam

Aby pobrać aktualizację losowań do bazy wyników, wybierz menu :

Image

Następnie wciśnij przycisk "pobierz" :

Image
z serwera zostanie pobrany zestaw poleceń w języku sql obejmjacy wszystkie dostepne a brakujace losowania. Po pokazaniu sie poleceń sql (jak nizej) wcisnij przycisk "wykonaj". Polecenia wpiszą do bazy wszystkie brakujace losowania.

Image

pozdrawiam
Wojtek Jarzecki
--
Wojtek
Audaces fortuna iuvat - śmiałym szczęście sprzyja
User avatar
Kmicic
Administrator
 
Posts: 720
Joined: 2006-11-28, 00:40
Location: Obywatel świata

Re: Jak uzupełnić losowania

Postby piotr67 » 2014-12-04, 18:48

Witam
Jak dopisać do polecenia sql nową grę żeby pobierała aktualizację losowań do bazy wyników np.LottoPlus
piotr67
 
Posts: 15
Joined: 2008-10-10, 18:39

Re: Jak uzupełnić losowania

Postby Kmicic » 2014-12-28, 20:52

Niestety to ja muszę zrobić sam. Mechanizm update wyników losowań jest scentralizowany.Od kilku lat opłacam i utrzymuję domenę lottocad.pl i oraz hosting (wynajęcie miejsca na serwerze wraz z dostępnymi usługami) i tam zapuszczony jest automat który regularnie sprawdza strony internetowe różnych gier lotto na świecie. Jeżeli pojawi się nowy wynik losowania jest on pobierany na ten serwer i dodany do bazy danych.
Program LottoCad gdy włączysz opcję "aktualizuj losowania" łączy się z baza danych serwera i pobiera zapytanie sql, które dopisuje losowanie do bazy w twoim komputerze.
Dlatego moduł nowych gier muszę wykonać sam. Musze tez dostarczyć Wam bibliotekę dll do umieszczenia w katalogu programu LottoCAD.
Dlatego wkrótce to muszę uczynić sam.
pozdrawiam
Wojtek
--
Wojtek
Audaces fortuna iuvat - śmiałym szczęście sprzyja
User avatar
Kmicic
Administrator
 
Posts: 720
Joined: 2006-11-28, 00:40
Location: Obywatel świata


Return to LottoCAD pytania i odpowiedzi

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest