Aktualizacja Lotto PLus

Pytania i odpowiedzi dotyczące użytkowania programu LottoCAD

Aktualizacja Lotto PLus

Postby piotr67 » 2014-03-23, 10:50

Witam
Wprowadziłem nową grę Lotto Plus niestety wyniki losowań są z Lotto. Również pasek boczny szybkiego wyboru raz pokazuje Lotto Plus raz Multi .Jak temu zaradzić.Skąd pobrać ikonę Lotto Plus i gdzie ją zapisać.Czy możliwe będzie dodanie na stronie http://www.lottocad.pl wyników losowań tej gry ? Wówczas można byłoby aktualizować bazę wyników przez internet. Niestety ze strony http://www.lotto.pl bazy wyników tej gry nie można aktualizować. A może jest jakiś inny alternatywny adres strony internetowej z wynikami losowań tej gry, z którego można ściągnąć wyniki losowań do bazy losowań ?Podczas aktualizacji bazy losowań nie można dopisać pobierania losowań Lotto Plus.Proszę o pomoc
piotr67
 
Posts: 15
Joined: 2008-10-10, 18:39

Re: Aktualizacja Lotto PLus

Postby xyzen » 2014-03-24, 09:08

Piotr67 dopisz tyko wersję LC.

/Kurcze kiedyś powprowadzałem masę gier na różne Lotto Cady Wczoraj miałem z tym problem ./
Przy okazji zerknij na tę bazę losowań w nowej grze czy nie jest to jedna z już zainstalowanych /

Cały problem z wprowadzaniem nowych gier polega na idealnej precyzji wszystkich parametrów oraz kolejności kroków/wyboru kolejnych tabel w Menedżerze Gier/

P.o.z
Prowokatore necesse est.Ozłocę tego kto mnie skrytykujeProducenci programów do gier losowych bierzcie wzór z LC jak powinien funkcjonować taki program po prostu uczcie się :!:Tylko GENIALNI INACZEJ grają w Multi
User avatar
xyzen
 
Posts: 163
Joined: 2007-11-09, 21:05

Re: Aktualizacja Lotto PLus

Postby xyzen » 2014-03-25, 12:59

W związku z powyższym czy nie było by sensownie dodawać w pakiecie mocno okrojonego katalogu Databases ?
W ten sposób użytkownik mając powiedzmy jedną grę dodawałby sobie to co by zechciał .Czyli Katalog startowy Databases z jedną grą i rozbudowany na maxa jak to obecnie się dzieje.

Wczoraj usiłowałem powycinać niepotrzebne gry no i oczywiście powaliłem się na tym // przy powiązaniu relacyjnym tylu baz to normalka // .
Pytanie tylko czy to nie będzie miało wpływu na ściąganie wyników /ale na tym w niektórych przypadkach mi nie zależy bo i tak mam wirtualne gry .

P.o.z
Prowokatore necesse est.Ozłocę tego kto mnie skrytykujeProducenci programów do gier losowych bierzcie wzór z LC jak powinien funkcjonować taki program po prostu uczcie się :!:Tylko GENIALNI INACZEJ grają w Multi
User avatar
xyzen
 
Posts: 163
Joined: 2007-11-09, 21:05


Re: Aktualizacja Lotto PLus

Postby xyzen » 2014-03-27, 08:47

Piotr67 nie widząc Twojego LC trudno odgadnąć.
Jeśli wszystko zrobiłeś w tych krokach dobrze to przyczyna może być w ostatniej planszy
Spróbuj jeszcze raz ale zacznij od skasowania ostatnio wprowadzonej gry.
TO JEST KONIECZNOŚĆ ABY KASOWAĆ WSZYSTKO OD KOŃCA !!!
Na GÓRNYM pasku nawigacyjnym WYBÓR GIER DO PROGRAMU PRZEKLIKAJ tym " > " do ostatniej pozycji zobacz czy wszystko OK. tzn Numer gry ,ikona i treść w tabeli pod tym paskiem nawigacyjnym . Skasuj minusem i zatwierdź Ok w wyskakującym okienku i OK na dole Planszy .
Dobrze jest zamknąć LC niech się przeładuje.
Potem jak uruchomisz sprwdź wszystkie gry czy nie wykazują jakichkolwiek błędów czyli uruchamiaj po kolei włącznie z BAZĄ LOSOWAŃ dla każdej gry .
Jeśli źle wycinaj jak wyżej gry z bocznego pul;pitu aż będzie w każdej prawidłowo
//Ja w ten sposób usunąłem wszystkie gry //

Przy instalowaniu nowych gier zwróć uwagę na zahaczenie / odhaczenie na planszy Wyboru Gier bonus i gra ze stawką oraz czy to gra z drugim zestawem etc.

==--------------------------------------->>
Jeśli masz dobry i sprawdzony zestaw gier to warto sobie zrobić kopię zapasowa takiego zestawu
Ja w Katalogu Roaming mam dodatkowy katalog pn
Zapas LC a w nim podkatalog LottoCad 232R i jeśli mam coś popsute to w wyrzucam ten popsuty i w sekunę kopiuję ten z zapasowego Katalogu
Mało tego można założyć kilka katalogów na różne zbiory gier .
==------------------------------------------->>

Masz jeszcze inne wyjścia ;
proś kogokolwiek z forumowiczów o taki katalog /mnie nie proś bo mój Ci się nie przyda Nawet nie mam Lotto ani Multi /
Lub wykasuj LC tyle tylko że zachowaj sobie z Databases po dwa pliki z rozszerzeniem IDX i DAT do Twoich gier w których chcesz mieć najaktualniejsze losowania po reinstalce je podmienisz

Być może /choć nie obiecuję / zamieszczę krok po kroku jak prawidłowo się instaluje nowe gry i na co zwracać uwagę / a może to już gdzieś jest napisane? /

P.o.z
Prowokatore necesse est.Ozłocę tego kto mnie skrytykujeProducenci programów do gier losowych bierzcie wzór z LC jak powinien funkcjonować taki program po prostu uczcie się :!:Tylko GENIALNI INACZEJ grają w Multi
User avatar
xyzen
 
Posts: 163
Joined: 2007-11-09, 21:05

Re: Aktualizacja Lotto PLus

Postby xyzen » 2014-03-30, 12:25

Kontynuując temat ale bez Piotra67 /który już to olał / chciałbym dorzucić parę uwag mogących pomóc ominąć kilka raf

Kiedyś gdy zakładałem grę dla 49's a jako datę wstawiałem kolejne liczby z excela począwszy od liczby 1 co w w formacie daty daje 1900-01-01 natrafiałem na niezgodność w okolicach 60-tej pozycji
a dotyczy to 1900-02-29 Lotto Cad nie akceptuje tej daty więc należy ją pomijać.

Dla LC 2.32 mam w excelu sporządzoną matrycę w formie jak niżej
Code: [Select all] [Expand/Collapse] [Download] (Untitled)
Lp śr Data SPC+ Time śr L1 śr L2 śr L3  śr L4 śr L5 itd.
                             
1 ; 1900-01-01   00:00:00 ; 1 ; 2 ; 3 ; 4 ; 5 
2 ; 1900-01-02   00:00:00 ; 6 ; 7 ; 8 ; 9 ; 10 
GeSHi © Codebox Plus



I do tej tabeli wklejam /podmieniam swoje wybrane liczby gry w kolumnach ; L1 ;L2 ; L3 ; :L4 ; L5 itd następnie całą tabelę wklejam do notatnika w któym usuwam tabulatory .zapisuję plik jako txt . i tenże wciągam programem pomocniczym bazowym do katalogu Databases .

===============>>


Poruszenie tego tematu skłoniło mnie do dokładniejszego poznania LC w tej materii i w końcu po wielu latach uporzadkowanie go / czyli pozbycia się niechcianych gier . /


Okazuje się że usuwanie gier wyświetlanych z poziomu Mendzera Gier Liczbowych nie powoduje żadnych trwałych konsekwencji .Kiedyś LC startował od gry Multi /nie używanej prze ze mnie od lat/ czasami zapomniałem od razu przechodzić na właściwą grę co potem irytowało ...


Najpierw zrobiłem kopię katalogu Lotto Cad 2.32 który znajduje się w Documents and Settings /......../Application Data lub AppData / Roaming ==>> najlepiej to wyszukiwaniem w explorerze wyszukać
Porządek z tym zrobiłem następująco w Menadzeże Gier Losowych w zakładce Wybór Gier do Programu w górnym pasku nawigacyjnym trójkącikiem > przeklikałem /przewinąłem wszystkie gry do ostatniej i począwszy od ostatniej przy użyciu znaku "-" i zatwierdzania każdej kasowanej gry .
Wyczyściłem wszystkie .
Następnie zacząłem je ponownie wprowadzać /wszystkie gry nadal są w LC tyle że w różnych tabelach i teraz należy tylko je "wyciągnąć" i skojarzyć
Kojarzymy numer kolejnej gry Pod górnym paskiem nawigacyjnym a na tabelą jest okienko Kolejność gry gdy nie ma żadnej z gier klikając w "+" w górnym pasku w okienku pojawia się kolejna liczba przy braku gier będzie to 1 .
Gdy numer jest prawidłowy wybieramy właściwą grę q okienku po prawej od Kolejności gry następnie w dolnej sekcji tej plamszy wybieramy z listy rozwijalnej stosowną ikonę
Mając " zgrane " te trzy elementy
unikalny kolejny Nr gry
wlaściwą nazwę
ikonę

Zatwierdzamy ptaszkiem "V" w górnym pasku nawigacyjnym i gdy tylko klikniemy OK w oknie głównym programu pojawi się ta gra

/wystarczy na dziś jak mawiał Zdziś /
P.o.z

"
Prowokatore necesse est.Ozłocę tego kto mnie skrytykujeProducenci programów do gier losowych bierzcie wzór z LC jak powinien funkcjonować taki program po prostu uczcie się :!:Tylko GENIALNI INACZEJ grają w Multi
User avatar
xyzen
 
Posts: 163
Joined: 2007-11-09, 21:05

Re: Aktualizacja Lotto PLus

Postby piotr67 » 2014-03-30, 18:54

Nie olał tylko wycina gry
Udało się wprowadzić PLUS ,zrobiłem plik txt z bazą wyników ale jak go wciągnąć do katalogu Databases .
P.o.z
piotr67
 
Posts: 15
Joined: 2008-10-10, 18:39

Re: Aktualizacja Lotto PLus

Postby xyzen » 2014-03-30, 19:55

a myślałem ... :evil: ;) ..
Chwilowo nie jestem w stanie Ci pomóc w ostateczności zrobimy tak że przyślesz mi cały katalog z bazą danych oraz plik txt z losowaniami ja go umieszczę po swojemu i odeślę z bazą .
Na razie próbuj kombinować .... na ile dasz radę . Lub proś Kmicica o pomoc .
P.o.z
Prowokatore necesse est.Ozłocę tego kto mnie skrytykujeProducenci programów do gier losowych bierzcie wzór z LC jak powinien funkcjonować taki program po prostu uczcie się :!:Tylko GENIALNI INACZEJ grają w Multi
User avatar
xyzen
 
Posts: 163
Joined: 2007-11-09, 21:05


Return to LottoCAD pytania i odpowiedzi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron