Jak wprowadzic do LC gre Joker

Pytania i odpowiedzi dotyczące użytkowania programu LottoCAD

Jak wprowadzic do LC gre Joker

Postby statyk » 2012-03-29, 12:43

Witam
Niedawno kupiłem LC wer. 2.32 i mam problem z wprowadzeniem gry Joker . Ta gra jest nadal aktualna i chciałbym ją mieć w LC w nowej wersji . Ponieważ panel prognoz pokazuje cykle w kolorach liczby zimne i gorące (to mi się podoba) to trzeba sprawdzić jak będzie z trafieniami. Zastanawiam się tylko , czy taką grą jak Joker można coś zwojować w LC. Jak wiemy Joker posiada dwie bazy . Pierwsza to liczby od 1-50 i wybiera z niej terminal 4 liczby , a druga baza to liczby od 1-36 i wybieramy tylko jedną. Jak to będzie w panelu prognoz ???? lub w super mapie ???. Czy ta liczba dodatkowa będzie się czymś wyróżniać ( bo przecież z 1 i 2 bazy może być wylosowana przykładowo liczba 7. Pomimo tych wątpliwości jw. chciałbym zainstalować Jokera , ponieważ mam inną wizję na gry losowe. Nie wiem co robię źle bo po zainstalowaniu nowej gry wychodzi mi coś takiego: " Access violation at address 00F81D68 in module `Lotto CAD.exe`, Write of address 0000006E " OK - i nie da się zamknąć programu :cry: muszę się wylogować i ponownie wejść do programu LC.
Bardzo proszę o odpowiedz autora programu LC.
Pozdrawiam
statyk
statyk
 
Posts: 171
Joined: 2006-12-28, 14:58

Re: Jak wprowadzic do LC gre Joker

Postby Kmicic » 2012-03-31, 06:12

W Jokerze (może sie mylę) ale baza powinna miec jedną liczbe, ponieważ te cztery to losuje terminal ?. Jezeli tak jest to trzeba wprowadzić gre jedno liczbową. Ponieważ na te cztery chyba nie masz wpływu.
Potwierdź lub wyprowadż mnie z błedu to wówczas opisze krok po kroku aby uniknąć błedu.
pozdrawiam
AK
--
Wojtek
Audaces fortuna iuvat - śmiałym szczęście sprzyja
User avatar
Kmicic
Administrator
 
Posts: 720
Joined: 2006-11-28, 00:40
Location: Obywatel świata

Re: Jak wprowadzic do LC gre Joker

Postby statyk » 2012-03-31, 11:20

Dokładnie jest tak jak piszesz . Kupon do skreślenia ma 36 liczb i na nim pisze : " Obstaw jedną lub wiele szczęśliwych liczb . Każda liczba to jeden zakład ". Losują 1 liczbę z tych 36 i baza powinna mieć jedną liczbę. Pozostałe 4 liczby z 50 losuje terminal i na to nie ma się wpływu. Dlatego proszę o instrukcję jak wprowadzić grę na 1 liczbę . Dodatkowo mam pytanie czy wg. instrukcji założenia gry na jedną liczbę będę mógł analogicznie założyć gry na 2,3,4 liczby .
Za instrukcje z góry dziękuje.
statyk
statyk
 
Posts: 171
Joined: 2006-12-28, 14:58

Re: Jak wprowadzic do LC gre Joker

Postby Kmicic » 2012-04-01, 11:09

Witam
Faktycznie wprowadzajac grę zauwazyłem ze wprowadzanie nie jest wygodne i może sprawiać kłopoty. Dlatego wczoraj przekompilowałem plik LottoCad.exe i wprowadziłem kilka udogodnień usprawniających wprowadzanie gry.

link do pobrania : http://lc.yum.pl/download/LottoCAD232update.zip
hasło do rozpakowania wysyłam na PW.

W Paczce jest plik exe LottoCad rozpakuj gdziekolwiek, stary przenieś z katalogu LottoCad a a na jego miejsce wstaw nowy plik ten rozpakowany.

1. W zakładce Managera o nazwie "Baza gier" zobacz jaki numer ID gry jest nie wykorzystany
a: dla polskich gier uzywam niskich numerów i wolne są numery 4,7,9 wybieram np 9.
2. W zakładce "Wybór gier do programu" na dolnym nawigatorze [ + ^ v x @ ] wciskam klawisz [ + ], wówczas tabela z danymi gry (powyżej nawigatora jest gotowa do edycji.
w tabeli tej wprowadzam dane jak na obrazku :

Image

3. W zakładce "Tabela premii gry" w ten sam sposób stosując klawisz [+] nawigatora dodaj jeden rekord wygranej jak na obrazku:

Image

4. W zakładce "Nowa baza wyników" wpisz nazwę tabeli wprowadzoną wczesniej w Bazie Gier w polu
"Nazwa tabeli bazy losowań", rozszerzenie .DAT mozna opuscić wiec wpisujemy "JOKER". W pole liczb losowanych wpisz [ 1 ]. Wciśnij przycisk [ Generuj tabele losowań ]. Tabela losowań z jednym losowaniem zostanie wygenerowana.

Po tych czynnościach system jest gotowy do sprawdzenia. Trzeba tylko w zakładce "Wybór gier programu dodać nowa grę [Joker], w zakładce tej wcisnij przycisk [+] ale teraz górnego nawigatora. W rozwijalnym polu wybierz gre [ JOKER [\/]] i zatwierdz zmiany ptaszkiem górnego nawigatora.

Zamknij dialog klawiszem OK i nowa gra już bedzie działać.

Aby wprowadzić baze losowań musisz przygotowac plik tekstowy zawierający wiersze dane wziąłem z archiwum w sieci :
Code: [Select all] [Expand/Collapse] [Download] (Untitled)
1;2011-08-12;13
2;2011-08-15;20
3;2011-08-17;33
4;2011-08-19;28
5;2011-08-22;14
6;2011-08-24;12
7;2011-08-26;1
8;2011-08-29;14
9;2011-08-31;3
10;2011-09-02;24
11;2011-09-05;4
12;2011-09-07;10
13;2011-09-09;18
14;2011-09-12;25
15;2011-09-14;11
16;2011-09-16;11
17;2011-09-19;20
18;2011-09-21;17
19;2011-09-23;21
20;2011-09-26;9
21;2011-09-28;36
22;2011-09-30;10
23;2011-10-03;32
24;2011-10-05;4
25;2011-10-07;3
26;2011-10-10;18
27;2011-10-12;6
28;2011-10-14;35
29;2011-10-17;18
30;2011-10-19;4
31;2011-10-21;21
32;2011-10-24;14
33;2011-10-26;35
34;2011-10-28;29
35;2011-10-31;13
36;2011-11-02;35
37;2011-11-04;2
38;2011-11-07;13
39;2011-11-09;11
40;2011-11-11;16
41;2011-11-14;30
42;2011-11-16;2
43;2011-11-18;28
44;2011-11-21;9
45;2011-11-23;29
46;2011-11-25;32
47;2011-11-28;27
48;2011-11-30;1
49;2011-12-02;15
50;2011-12-05;21
51;2011-12-07;1
52;2011-12-09;15
53;2011-12-12;9
54;2011-12-14;1
55;2011-12-16;1
56;2011-12-19;9
57;2011-12-21;23
58;2011-12-23;5
59;2011-12-26;3
60;2011-12-28;32
61;2011-12-30;20
62;2012-01-02;15
63;2012-01-04;27
64;2012-01-06;7
65;2012-01-09;8
66;2012-01-11;3
67;2012-01-13;7
68;2012-01-16;6
69;2012-01-18;16
70;2012-01-20;7
71;2012-01-23;17
72;2012-01-25;30
73;2012-01-27;29
74;2012-01-30;16
75;2012-02-01;33
76;2012-02-03;30
77;2012-02-06;17
78;2012-02-08;9
79;2012-02-10;28
80;2012-02-13;16
81;2012-02-15;17
82;2012-02-17;35
83;2012-02-20;21
84;2012-02-22;16
85;2012-02-24;18
86;2012-02-27;29
87;2012-02-29;14
88;2012-03-02;20
89;2012-03-05;10
90;2012-03-07;6
91;2012-03-09;9
92;2012-03-12;24
93;2012-03-14;2
94;2012-03-16;31
95;2012-03-19;23
96;2012-03-21;5
97;2012-03-23;15
98;2012-03-26;24
99;2012-03-28;9
100;2012-03-30;4
GeSHi © Codebox Plus


skopiuj i zapisz w pliku np "joker.txt", plik ten wczytasz Managerze gier, w zakładce "Nowa baza wyników" w sekcji niższej.

Uwaga : Generator bazy wyników generuje domyslnie pole daty jako pole zawierające zarówno date jak i czas (timestamp) i wymagałoby to uzupełnienia w pliku losowań daty, godziną. Jest to małe utrudnienie. Dlatego przed wykonaniem importu trzeba zmienić typ daty z timestamp na date. Łatwo wykonasz to zapytaniem SQL w zakładce SQL.
wpisz poniższe zapytanie :

Code: [Select all] [Expand/Collapse] [Download] (Untitled)
ALTER TABLE "JOKER" REDEFINE "DATE" date;
GeSHi © Codebox Plus


Wcisnij przycisk [ EXECUTE SQL ] ponieważ zapytanie jest typu nie zwracajacego pól do tabeli "wyniki SQL". Przycisk [wykonaj zapytanie] służy do zapytań zwracających wynik a wiec zapytań zaczynajacych sie od słowa SELECT.
np zapytanie ;

Code: [Select all] [Expand/Collapse] [Download] (Untitled)
SELECT * FROM "LOTTO" WHERE ("L1">"L2") OR ("L2">"L3") OR ("L3">"L4") OR ("L4">"L5") OR ("L5">"L6");
GeSHi © Codebox Plus


zwróci nam losowania w bazie które są żle posortowane.
i łatwo mozna je poprawić lub sprawdzić.

Po przemianiowaniu pola możesz importować bazę. Plik "joker.txt", zachowaj łatwo mozna dokładać (dopisywać) losowania i za kazdym razem importować dane.


Stosowanie Prognoz jest trochę utrudnione ponieważ w bazie jest dopiero 100 losowań. A naturalnym cyklem w Jokerze jest trafienie co 36 losowań. Ale przy ustawieniach cykli 50%, 2 ,31, 9 , 1..3 już coś widać. I w najbliższych grach postawiłbym na liczby 2.3,20,30

powodzenia
AK
--
Wojtek
Audaces fortuna iuvat - śmiałym szczęście sprzyja
User avatar
Kmicic
Administrator
 
Posts: 720
Joined: 2006-11-28, 00:40
Location: Obywatel świata

Re: Jak wprowadzic do LC gre Joker

Postby kleszek » 2012-04-02, 21:13

Kmicic, przy próbie uruchomienia programu z nowego pliku ( ściągnąłem wczoraj, kiedy plik LottoCAD.exe był bez hasła do rozpakowania) pojawia się błąd. Wyskakuje okienko "multi multi " i komunikat MemZaklady: Field 'KOSZT' not found a następnie komunikat "Access violation at address 00B5882D in module 'LottoCAD.exe'. Read of address FFFFFFFC. Program można wyłączyć tylko w menadżerze zadań Windows. Jak naprawić ten błąd?
kleszek
 
Posts: 16
Joined: 2010-06-10, 19:34

Re: Jak wprowadzic do LC gre Joker

Postby Kmicic » 2012-04-04, 13:07

Jezeli tylko ten komunikat to wysyłam dobra bazę zakłady.
W komputerze poszukaj gdzie są bazy danych :
w xp to katalog : C:\Documents and Settings\USER_XXX\Dane aplikacji\LottoCad232R\Database

i zamień bazę na bazę z tym polem

AK
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
--
Wojtek
Audaces fortuna iuvat - śmiałym szczęście sprzyja
User avatar
Kmicic
Administrator
 
Posts: 720
Joined: 2006-11-28, 00:40
Location: Obywatel świata

Re: Jak wprowadzic do LC gre Joker

Postby kleszek » 2012-04-04, 15:58

Kmicic, dziękuję. Już jest wszystko OK!. Pozdrawiam!
kleszek
 
Posts: 16
Joined: 2010-06-10, 19:34


Return to LottoCAD pytania i odpowiedzi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests