Proxy i WAMP

Pytania i odpowiedzi dotyczące użytkowania programu LottoCAD

Proxy i WAMP

Postby Zbigi » 2012-03-24, 18:28

Witam,
zanim się zdecyduje na zakup najnowszej wersji programu, który poniekąd uważam za najlepszy (znam poprzednie wersje) na rynku, muszę upewnić się , co do następujących kwestii:
1. Mam dostęp do internetu poprzez serwer proxy, czy możliwa będzie aktualizacja bazy losowań?
2. Mam własny WAMP serwer (jako localhost) na Windows XP, który używam do kilku aplikacji php. Czy nie będzie to kolidowało z serwerem LottoCAD i obsługą programów PHP.

Pozdrawiam

Zbigi
Zbigi
 
Posts: 6
Joined: 2007-09-18, 17:01

Re: Proxy i WAMP

Postby Kmicic » 2012-04-01, 13:24

Ad 1 ; Nie będzie kłopotu ze sciąganiem.
Ad 2 : PHP w LC działa przez własny serwer HTTP i własną obsługę PHP, serwer HTTP który działa na porcie 8086, tez mam wampa zainstalowanego i nie ma zadnych kolizji.
pozdr
AK
--
Wojtek
Audaces fortuna iuvat - śmiałym szczęście sprzyja
User avatar
Kmicic
Administrator
 
Posts: 720
Joined: 2006-11-28, 00:40
Location: Obywatel świata

Re: Proxy i WAMP

Postby Zbigi » 2012-04-04, 15:24

No i niestety nie może znaleźć hosta (Socket Error #11001 Host not found). Nie przechodzi przez serwer Proxy. Jak mu wytłumaczyć, że musi pójść przez serwer proxy tzn. przez 192.168.0.1:8080
Zbigi
 
Posts: 6
Joined: 2007-09-18, 17:01

Re: Proxy i WAMP

Postby Kmicic » 2012-04-04, 18:00

A to nowinka czy uzywasz lokalnej sieci z osobnym serwerem a dostep masz tylko przez proxy tego serwera. Po co jest to proxy ?. Jak zachowują się przegladarki ?. Sprawdź na tym linku czy przeglądarka sobie radzi, w przegladarce spróbuj włączyc i wyłaczyć proxy:

http://lottocad.pl/dtools/down_all_232.php?data={%22multi_multi%22:[%22multi_multi%22,%222012-03-31%2022:15:00%22,20,3000]}

LC uzywa standardowego socketu , protokołu http na pocie 80 z poleceniem GET i wyłaczenie w opcjach proxy powinno nie wpływać na połaczenie.

pozdr
AK
--
Wojtek
Audaces fortuna iuvat - śmiałym szczęście sprzyja
User avatar
Kmicic
Administrator
 
Posts: 720
Joined: 2006-11-28, 00:40
Location: Obywatel świata

Re: Proxy i WAMP

Postby Zbigi » 2012-04-04, 22:03

Witam,

używam lokalnej sieci z dostępem przez serwer proxy, ponieważ jest to jedyna możliwość współdzielenia łącza. Mieszkam co prawda ok 20 kilometrów od centrum Warszawy ale o przyłącze kablowe wałczę już 10lat i mam jedynie mobilny internet przez modem ADU 635 WA, a ten niestety nie pojawia się w połączeniach i nie można go współdzielić.
Z przeglądarkami i z ok. 90% programów nie mam problemów. Wystarczy jedynie np. w FF w Opcje->Zaawansowane->ustawienia wybrać serwer proxy i wpisać adres. Zrobiłem tunel z portu 8080 na 80. Mogę się łączyć przez http i socket 4, 5

pozdrawiam

P.S. Dlaczego zamyka mi się LC, gdy wybieram Pomoc->Otwórz pomoc?
Zbigi
 
Posts: 6
Joined: 2007-09-18, 17:01

Re: Proxy i WAMP

Postby Kmicic » 2012-04-05, 09:02

Zbigi wrote:Witam,

używam lokalnej sieci z dostępem przez serwer proxy, ponieważ jest to jedyna możliwość współdzielenia łącza. Mieszkam co prawda ok 20 kilometrów od centrum Warszawy ale o przyłącze kablowe wałczę już 10lat i mam jedynie mobilny internet przez modem ADU 635 WA, a ten niestety nie pojawia się w połączeniach i nie można go współdzielić.
Z przeglądarkami i z ok. 90% programów nie mam problemów. Wystarczy jedynie np. w FF w Opcje->Zaawansowane->ustawienia wybrać serwer proxy i wpisać adres. Zrobiłem tunel z portu 8080 na 80. Mogę się łączyć przez http i socket 4, 5

pozdrawiam

P.S. Dlaczego zamyka mi się LC, gdy wybieram Pomoc->Otwórz pomoc?

sprawdzę bład i powiadomię, z pomocy na razie korzystaj online na stronie głównej, to ta sama pomoc.

Sam walczę o kabel tez bezskutecznie. Korzystam z CDMA w IDEI ona chodzi na "pasmie telewizyjnym" 450MHz ale modem mozna współdzielic zarówno przez ethernet jak i WIFI. Niedogodność to 2MegaBity limit w miesiącu więc ogladacze tzw filmików na YOUTUBE niestety odpadają. Mnie wystarcza czasem dokupuje za ok 10 zł 1Megabit . Przepustowość tez mi wystarcza choc jest ok 1Mbps-a.

ps : sprawdz prosze w przegladarce czy działa ten link co podałem wyzej ale nie klikaj tylko wklej cały.

pozdr
AK
--
Wojtek
Audaces fortuna iuvat - śmiałym szczęście sprzyja
User avatar
Kmicic
Administrator
 
Posts: 720
Joined: 2006-11-28, 00:40
Location: Obywatel świata

Re: Proxy i WAMP

Postby Zbigi » 2012-04-05, 10:37

Witam, link oczywiście działa, skopiowałem ten z okienka dialogowego "Pobierz" i także działa, teraz muszę jeszcze znaleźć miejsce, gdzie te inserty można wkleić. Pomoc otworzyłem z menu start, nie ma problemu:)

Ok, udało mi się wkleić do okienka "Pobierz" wszystkie inserty i kliknąłem "wykonaj" i wszystko zostało ładnie wpisane do bazy

Ja mam HSDPA ale także mam ograniczenie do 8 GB, co niestety ledwo starcza. Mi TP SA zwraca 50 zł/miesięcznie za niewykonanie usługi publicznej, ale ja potrzebuje internet do pracy i to jest problem.

pozdrawiam

Zbigi
Zbigi
 
Posts: 6
Joined: 2007-09-18, 17:01


Return to LottoCAD pytania i odpowiedzi

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests